"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



luni, 27 aprilie 2009

In cateva imagini - Cozia, la final de aprilie 2009

Voi posta un mic-mic film cu doar cateva fotografii (una este a lui Cristi) din tura de sambata, 25 aprilie, in Cozia. Sunt acele fotografii de care eu am fost un picut multumita (recunosc dupa ce am facut ceva crop-uri si m-am jucat olecuta si la contrast).

De altfel, chiar uitasem sa scriu despre gentienele pe care le-am intalnit deasupra cascadei, pana in saua unde incepe marcajul ce urca spre Coltii Foarfecii (de fapt, se opreste in Saua Doctorului si continua cu acel punct rosu cu care este marcata si poteca ce pleaca din poiana aflata in spatele manastirii Stanisoara si ne duce la cascada Urzicii). A fost singurul loc in care le-am vazut.

Am asezat fotografiile in ordine cronologica. Am reusit sa redau cat de cat si gentienele si una din cele doua lalele pestrite si cascada din inima padurii. Oricum nici o imagine nu poate reda ceea ce simtim (cel putin ce simt eu) in lumea de piatra, copaci, paraie, flori, pasari si cer. Si nu numai. Atata tot ca noi...mai o vorba...mai o gluma...si nu prea intalnim alte vietati ale muntelui.
Rostul acestor imagini este sa insemne doar o portita spre aceasta lume.

3 comentarii: