"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



duminică, 17 aprilie 2011

Uneori nici nu conteaza unde esti, ci cu cine esti

Initial (si asta chiar de joi) mi se propusese altceva pentru ziua de azi, adica altceva decat am facut. Si nu numai ca a fost singura propunere, da' am facut-o sa fie foarte atractiva - pentru mine, cel putin. Da' n-a fost sa fie: data fiind ziua de sambata, iesirea planificata pentru duminica ar fi insemnat crunt de putine ore de somn pentru tovarasul de tura, adica pentru Nicu, iar eu, ca o prietena cu adevarat - cum imi place sa cred ca sunt - am venit cu o alta idee, in eventualitatea ca am fi gata de plecare pe la o ora cat de cat. Da' deja era tarziu cand toata lumea a facut ochi si era in picioare. Si-atunci i-am invitat pe baieti sa ne bem cafeaua si sa rontaim ceva pe deal, la loc cu vedere, in mijlocul padurii, la marginea orasului.
Zis si facut! Ba chiar, cand eram pe punctul de a iesi din casa, m-am gandit ca poate ne va placea o topaiala cu pretext de badminton si am actionat in consecinta.

Despre ce deal si ce padure este vorba? Aaaa..pai avem si noi un fel de Tampa (da' cred ca nu la fel de celebra..si cu siguranta ca nu igienizata, asa cum a fost Tampa azi de catre FDC Brasov...FELICITARI, FDC!!!). 
Tampa noastra se cheama Capela si in perioada asta e foarte frumos colorata intr-un verde crud si proaspat si viu si luminos! Despre coloritul de la sol..ce sa zic?! Daa, sunt si ceva floricele (multe tamaioare acum..cele mai multe, de altfel), dar mai ales spre poale (da' si in rapa de sub poiana Boul de Piatra)  pot fi vazute muulte pet-uri, in special, da' si alte gunoaie. Si ma gandeam eu azi asa, de fapt, ma intrebam daca in "strategia" de informare turistica referitoare la oras, s-a gandit careva sa includa si Capela, ca obiectiv turistic natural. Desi nu cred, da' totusi, in caz de-ar fi asa, sunt curioasa daca s-a gandit si a pus careva dintre oficialitati la cale o igenizare, la care sa si participe, eventual. Chiar si de ochii presei..macar asa ca exemplu personal. In fine...

Pe noi ne-a facut sa ne simtim bine miscarea  si faptul ca eram impreuna (ba chiar "meciurile" de badminton au fost prilej de maaare distractie si veselie)  si cunoscand de atatia ani padurea si locurile nu mai era nevoie sa privim prea mult in jur, da' cine vine din alta parte si o ia in sus pe poteci (care toate duc la Boul de Piatra - alt. 295m - pentru cine vrea sa stie) si mai departe pana in catunul Priba (scuze! strada Priba..ca e in oras)  - de  unde se deschide o maaare priveliste spre Fagaras, mai precis sectorul Negoiu' - Scara - cu siguranta ca ar ramane cel putin mirat si indoit de importanta acestui obiectiv turistic natural al orasului. Da' poate ca nici nu a fost luat in seama ca obiectiv turistic...



2 comentarii:

  1. Sa tin minte si eu obiectivul asta turistic neluat in seama din Rm Valcea :D Poate cobor vreodata de pe munte acolo si am timp de ”pierdut” :)

    Eu mereu am spus ca mai important e cu cine esti decat unde... Desi ar trebui sa ma gandesc mai serios in cazul asta ce inseamna atunci cand preferi sa mergi singur pe munte? :)) Oh well...

    (ps. ce draguuut, m-ai adaugat si la blogroll - and we only just met! :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Oarecum...ca Alex Stefan ne trimisese la fotografiile tale de ceva vreme, da' nush cum face el si trimite link-uri inactive si nici nu am avut timp sa caut pe google..Da' uite ca mi-am amintit de nume de cum l-am vazut (cred la la Dan Stanescu - pe pagina de picasa ai scris tu ceva)! Sa stii ca-mi plac foaarte mult fotografiile tale: felul in care surprinzi lumina si ceea ce te opreste-n loc pentru cate-o poza...Si aseara m-am plimbat un pic printre foldere tale din pagina de picasa.
    Da' chiar!!! Poate vii macar intr-un weekend, la vara, la tabara de constructie a noului refugiu macar asaaa sa ne faci niste fotografii expresive!!

    RăspundețiȘtergere