"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



marți, 14 februarie 2012

Zapada mare, mon cher!

Zapada din ce in ce mai mare pe masura ce inaintam pe Scortaru', pe culme....asa ca fiind si duminica (inainte de minunata zi de luni), ne-am gandit sa mergem doar pana ici-colea...
Dupa ce ne-am intors din Scortaru', ne-am mai dus un pic spre Stanisoara, pana la punctul de belvedere, unde tinand cont de urme, am tras noi concluzia ca doar o capra mai urcase de cand cu ninsoarea. Am stat un pic acolo, iar dupa, ne-am indreptat inapoi spre Turnu.
Am selectat cateva poze facute duminica. Nu sunt ele cine stie ce, da' cui i-e dor de-o Cozie alba-alba si linistita-linistita sau e curios s-o vada...ca nu s-a incumetat pana acum, iata cateva imagini. Traseul Turnu' - Scortaru' (pe sus) - Turnu'.

Asa era duminica padurea de pana la troita...cum se vede in poza de mai jos.

In troita am facut pauza si la dus si la intoarcere.
 
Increngatura asta mi-a atras atentia. Cred ca din cauza ca uneori asa-mi pare si viata...

Pe Turneanu' cica era zapada foarte mare. Acesta a fost primul meu gand: sa urcam pe TR si sa coboram pe BR, da' apoi mi-a spus I.L. ca pe alocuri zapada e pana la baza rucsacului si-am renuntat.

Ultima poza: Basarab! Basarab! Prietenul nostru, Basarab...
P.S. Banda aceea alba de jos e Oltul, nu e soseaua. E Oltul, acoperit de zapada.


2 comentarii:

  1. E mare zapada in Cozia, noi am dori sa incercam pe zapada Scocul Ursului, dar nu este inca momentul ... oricum pozele, pe langa faptul ca sunt frumoase (padurea din Cozia este frumoasa in orice anotimp), aduc si informatii despre zapada, dar ... cam putine, sa fi inghetat bateriile ?

    Vreme buna, Mari&Luti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea postez multe poze, de felul meu. In plus, a nins tot timpul si nu a fost lumina mai deloc. Daaaar, puteti vedea mai multe poze (inclusiv moacele noastre) aici: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390663184292943&id=100001230754188#!/media/set/?set=a.281442358589549.65691.100001713621561&type=3

      Asta in caz de se va putea...Nu e contul meu si nu stiu ce setari are.

      Ștergere