"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



miercuri, 1 iulie 2015

In gradina lui Ion nicio floare n-are somn/Nicio floare n-areeee somn...

Eeeee...ca de cand cu Facebook-ul asta am uitat sa mai pun cateva randuri si niste pozicele si acisilea pentru ochiul lumii largi, dara prilejul ce tocmai se petrecu fuse de asa mare angajament (a se traduce prin veche, foarte veche dambla) ca merita si-o postare blogala.

In linii mari si generale, traseul fuse cam asa: Lotrisor-Poiana lui Pavel (pe marcaj....adicalea PR)-Saua Tarsa-vf. Naratu-Saua Tarsa-Dosul Pamantului (tot pe marcaj intre Saua Tarsa si Dosul Pamantului - ca dup-un pic de cautare daduram si de vechiul marcaj CA)-Valea Lotrisor (coborarea - pe unde dadu Domnu'..ca sa zic asa, adica pe-o vale ce ne lasa intr-un drum, care la randul lui ne duse in cel de Lotrisor).

Momentul l-am ales cu multa grija....dat fiind ca se anunta un weekend prelungit tocmai cand batea iulie la usa...Ori dupe cum bine se stie (cine stie), luna iulie e luna florilor de colt...Pardon! Floarea reginei!! :)))) Numai ca Naratu' ne oferi, de data asta, pe langa regine cu duiumul (ca nimeriram fix la bal) si multe alte printese, ducese, marchize si alte cele pretioase (crini de padure - vreo doua tulpini, orhidee in vreo trei locuri)..Asta ca sa nu mai pomenim de sunatoare, cimbrisor si rosioarele fragute...plus altele asemenea....

Vremea fuse si ea blanda si buna cu noi...desi parea ca ne ameninta cu niste ploaie, norii dadura doar cu umbra intre noi si soare si numai cativa stropi care sa faca muzica pe cort la ceasuri mici de dimineata... :))))

Dar mai bine sa lasam imaginile sa oglindeasca cele vazute si-intalnite si poate mai strecuram o vorba-doua printre ele. :)
crin de padure (Lilium Martagon)



 lumanarica

 napraznic
 terasa de servit cafea, dimineata
 Culmea Cosurile 


 garofite albe de stanci sau "barba ungurului" (dianthus spiculifolius)

 Doamnele locurilor, florile de colt sau florile reginei (leontopodium alinum)







 sor'cu frate...cica...
 vf. Naratu'


 Cozia vazuta de la vf. Naratu'
 orhidee - una dintre cele peste 50 de specii din Romania

 Meteora valceana


 tot orhidee


Un comentariu: