"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)marți, 13 martie 2012

3xCiucas

In weekend am fost in Ciucas. Am dormit la cabana Ciucas (care acum e mai mult un fel de hotel) si am baut bere Ciucas. Evident.
Sambata, "incursiunea" noastra a insemnat cabana - varful Ciucas -  Saua Tigaile (BR) - cabana (CR). Duminica, am coborat de la cabana, ne-am dus pana-n Pasul Bratocea, apoi am urcat pana-n culmea Bratocea, unde zapada atinge aproape 2 m.
Am avut si noroc: sambata a fost la inceput cam innorat, dar apoi s-a inseninat...tocmai cand am pornit si noi in sus (adica pe la vreo 3 dupa-amiaza), iar duminica a fost un mare senin in prima parte a zilei  si s-a innorat spre amiaza, cand noi am coborat...ca aveam DN 1 in program si nu puteam risca sa "prindem" cozi si coloane pe sosea.

Despre cum fu vorbesc aceste poze:

Si ca bonus, si doua poze de-ale lui Nicu:

E foarte frumos Ciucasul, asa alb si incarcat de broderii din gheata si zapada!

P.S. Spre surpriza noastra, dincolo de varf, pe traseul BR pana in Saua Tigaile si  de-aici spre cabana, pe traseul CR, am fost primii care-am calcat zapada. Si suntem in martie!

Ia uite ce era sa uit aseara (azi-noapte) cand am pus pozele: tocmai pozele de la apus, de sub Tigaile Mari, cand ne retrageam spre cabana pe CR:


2 comentarii:

  1. Frumos Ciucasul iarna, este un munte pe care nu-l cunoastem in acest anotimp cand, cred ca are parte de mai multa liniste decat in restul anului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar foarte frumos! Merita sa mergeti iarna! Cat despre liniste...de la cabana pana pe varf ne-am intalnit cu multa lume, dar foarte ok absolut toti. Si a fost liniste si in cabana. Mergeti cat mai e zapada. Sigur va va placea!

      Ștergere