"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



miercuri, 4 iulie 2012

PC, by day and night

Aproape ca incepe sa devina o regula ca atunci cand treburile de peste saptamana mi se intampla in capitala, sa urmeze o tura prin Crai, in weekend-ul apres.
Am ajuns de vineri seara (noaptea) la 7 Crai (http://www.7crai.ro/). Deja toata lumea dormea demult. Abia a doua zi dimi, i-am salutat si am schimbat cateva vorbe inainte de a porni spre creasta, via Lanturi, dupa care am pornit-o pe Sudica, pana-n apropierea varfului Lespezi, de unde ne-am lasat spre Poienita Inchisa, iar de aici, spre Marele Grohotis, care ne-a dus in traseul ce face legatura intre Saua Funduri si Umerii Pietrei Craiului (TA), iar apoi, schimbat in BR, ajunge la Spirlea si continua la vale.
Frumusetea frumusetilor a fost intoarcerea la lumina lunii (evident dupa ce ajunseseram, inca pe lumina, pe traseu marcat si poteca ffffffff clara). Frumusetea asta fu stirbita doar de cercul de fluturi si gaze ce mi se roteau in jurul frontalei....
Despre muuuuultele flori, frumoase si de tot felul (curpen - daca nu mai insel cumva -, flori de colt, orhidee, bulbuci, sangele voinicului, garofite si de-ale PC si barba ungurului, saxifrage si altele al caror nume, spre rusinea mea nu-l stiu..), va povestesc pozele de vor urma:














Ca ilustrare pentru ce cred eu ca este curpen, n-am nicio poza reusita cat de cat din cele facute de mine, da' din fericire, am gasit una frumu' raaaau la prietenul nostru pretios, Ion Lera: https://picasaweb.google.com/109789333264265732320/FagarasPiatraCraiuluiIun2012#5761730432418584642, facuta tot in Crai, da' cu vreo 2-3 saptamani mai devreme, parca...

Sa stiti ca n-am stat numai cu nasul in flori, ci m-am oprit de multe ori pentru a-mi roti privirea si a cuprinde macar asa locurile in care ne aflam, pastrand cat mai mult in mine imaginile crestelor si peretilor argintati in lumina soarelui de amiaza si usor portocalii-trandafirii, sub ultimele raze inainte de apus:
Braul de Mijloc, la intersectarea traseului BR (La Lanturi)



 Stalpul montat in Saua Grind inca asteapta si se roaga la cer sa se mobilizeze careva sa-i prinda si lui tablitele cu destinatiile si timpii de parcurs
 Pe-aici ne va fi calea
 Doamne, cat de mult seamana pe alocuri Sudica cu locurile de acasa (portiunea de creasta dintre cele mai inalte varfuri ale Builei)!
 Poienita Inchisa
 coborarea spre Marele Grohotis


Oltenii, tot olteni, dom'le! Trasera cu ochiu' la ce panouri facura altii prin Crai, tot cu ocazia unor proiecte. Ce ti-e si cu capra vecinului!

Sa speram ca vom reusi si noi ceva frumos!

Si mai sper ceva: sa fie tot o luna mare, frumoasa si luminoasa si data viitoare cand vom ajunge-n Crai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu