"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



miercuri, 16 iulie 2014

Fereastra Mare a Sambetei

Imi plac mult vaile nordice ale Fagarasului. De fapt, cred ca, in general, imi plac cam toate vaile nordice, glaciare de pe la noi, nu doar cele din Fagaras. Si evident ca am reactionat prompt la chemarea bunului nostru Pancu, care ne intreba de-o evadare din Bucuresti pe meleaguri fagarasene: si pentru o tura de-o zi in sus pe valea Sambetei si pentru trupele prezente la Festivalul InTransylvania, mai precis pentru Alternosfera si Zdop si Zdup. Da' ce zic eu Alternosfera si Zdop si Zdup, care ne-au uns la inima, da' au fost oricum conform asteptarilor?! Am descoperit acolo niste baieti foarte, foooaaaarte buni! Cica Domino le zice. Trupa Domino din Sibiu. Ne-au incantat maxim! Tambal si bass si percutie..... :))))
Sambata la urcare, vremea fu' tocmai cum imi place: cateva reprize scurte cu stropi de racorire, nori valatuciti fuioare-fuioare, din cand in cand lasand vederii cate-un ochi sau o inima de cer albastru, siluete de brazi conturate la margine de nori, bujorul inca inflorit...
Am trecut cu drag si jind pe langa cele doua corturi culcusite sub o piatra, la baza Coltului Balaceni (la care, evident ca am balit si iata si de ce: "........In Coltul Balaceni ne putem catara pe 3 trasee, de dificultati de la 2A pana la 5B. Muchia nord-vestica – grad de dificultate 2B-3A.........."). Da' m-as fi multumit si doar cu o noapte-doua petrecute acolo sus...daca as fi avut cu cine. A fost bine si frumos si intre prieteni la campingul de la Festival, da' unele sufletele tanjesc intruna la nopti petrecute sus si la depanat povesti (sau doar ganduri) sub cerul spumuit de stele.
La coborare a trebuit sa-mi pun jacheta, vazand ca ploaia, pornita la putin timp dupa ce-am dat-o inapoi la vale, persista...Asta dupa ce deja parul mi se cam udase...Da' suprapantalonii tot mi-a fost lene sa mi-i pun.:))
Ce poze-am reusit eu sa fac cu telefonul.....se va putea vedea mai jos cand le-oi descarca. :))))
Din curtea cabanei Valea Saambetei
 La Coltul Balaceni am privit si-am cam balit....
 Tara Fagarasului..sau Minunata Tara a Berzelor... )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu