"In munti am invatat ce-i vesnicia/Si de la munti am preluat rabdarea" (Dan Sarbu, Kogayon) Numai de acolo, de sus, se vad toate caile (Zicea asta intr-un film...se intamplau treburile undeva, prin Anzi (cica)...si mi-a placut si-am scris-o aici.)



marți, 27 noiembrie 2012

Cosul plin al toamnei

Dupa o sambata de robotit prin casa, duminica a fost ziua culesului de toamna de prin padurile si poienile din marginea orasului.....ca doar d-astea (inca) mai avem.
Asa ca am pornit din coltul zidului ce ingradeste Episcopia, am urcat spre Capela pana in catunul Priba (Scuzati! Strada Priba....c-asa scrie pe placutele prinse-n zidurile celor cateva casute), dupa care am fosnit-o in continuare spre Vladesti, avand deja adunate ceva ciuperci si nuci. Mai apoi am tot dat in calea noastra de foarte frumosi paducei, da' prea putini macesi...doar asa cat sa nu ne intoarcem cu mana goala...
Impresiile vizuale, de data asta de la Nicu din aparat...ca eu iar mi l-am uitat pe-al meu. Culmea e ca l-am lasat chiar pe scaunul de langa usa, dupa ce ii bagasem bateriile la incarcat toata noaptea! Oare cand voi reusi sa-mi adun mintille imprastiate si plecate departe?
Si chiar am avut ce pierde...nu ca am eu nu stiu ce aparat...Ca doar e din gama "savoniere" aparatul meu, da' asa....sa stiu eu ca am depus "efort artistic" ca sa redau intr-un mod cat mai emotionant frumusetea din jur.

Frumosul zilei a fost un copacel rotunjor si galbior, ce-avea si-un fel de trena:

Spre seara, ca tot abandonasem ideea de teatru in oras (Livada de visini), am avut totusi parte de un spectacol-tablou chiar tragic (dupa cum l-am simtit eu):
 
Ce-ar mai fi de spus? 
Ciupercile nu doar ca au fost deja gatite tocanita (la mine, tot cu mine in rol de bucatar), de cum am ajuns in oras, da' mai mult de-atat: si aceasta s-a mancat. Pe loc si integral!!
Cam asa arata farfuria lui Nicu...dupa:
Tocanita a fost fix de vreo patru portii - exact cat si numarul harnicilor culegatori!

 
Iar nucile le-am pus sub caloriferul din sufragerie ca sa-si usuce invelisul plin de tanin si inca lipit de coaja si-apoi sa poate fi desprins usor, dupa care va urma o seara in care ne vom aduna din nou...
Asa ca, fratilor, iesiti din casa si din oras la cules de...gasiti voi ce. Important e sa fie in locuri cat mai departe de drumuri "motorizate".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu